Home / News / OKUYUCUDAN / Makale / Amerika’nın Kimyasal Silah Hobisi
islam devleti default

Amerika’nın Kimyasal Silah Hobisi

Batı ülkeleri Suriye’deki kimyasal silah kullanımına odaklanmış durumda neden? Suriye’de Baas Rejimi normal silah kullanınca neden Dünya’nın sesi çıkmadı? Kimyasal silah kullanımı Batı devletleri için bir bahane miydi? Şuan Suriye’de bu gibi denklemler insanın aklını kurcalıyor. Bunun için herkesin bir siyasi analiz yapması lazım.

Bir yanda Amerika ve çocukları(BM) Suriye’ye girme planları yaparken diğer yanda İran,Rusya ve Çin buna karşı çıkıyor. Suriye’deki iç savaşın 3.yılına girerken Batıl güçlerin Suriye’de bir İslam Devleti kurulması, İran, Rusya ve Çin ise Esed’in devrilmesinden korkuyor. Esed-Baas rejimi Suriye’de normal silah ile mazlum müslüman halkı katlederken Dünya’nın daha doğrusu Amerika ve çocuklarının sesi çıkmazken nasıl olduda kimyasal silah kullanımına ses çıkardı? Amerika’nın daha önceden Suriye’ye girme planlarımı vardı? Kimyasal Silah kullanımıda buna bahane ve yol açıcı mı oldu?

Dünya ‘da bunlar konuşulurken Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye’deki kimyasal silahlarla ilgili bir önerisi oldu. Bu önerisi Baas rejiminin kimyasal silahları Avrupa’ya teslim etmesi idi. Peki Suriye’ye girme planları yapan Amerika’nın biranda neden böyle bir önerisi oldu? Yoksa Amerika’nın planlarında bir değişmemi oldu? Suriye-Baas rejimi bu öneriye sıcak baktı ve kabul etti. Rusya baştan beri Suriye müdahalesine karşı çıkıyordu. Tabi bu öneride Rusya hükümetinin hoşuna gitti. Peki ya İran’ın tavrı ne yönde? İran’ın tavrı ise seçimlerden yana yeni bir seçimle yeni bir hükümetin gelmesi. Bu söylemlerden sonra İran’ın tavrı değişti ve onay verdi. İşte Dünya’da bu gibi konuşmalar-tartışmalar yaşanırken bu projede Türkiye’nin rolü ne? Akp Hükümeti Suriye’ye mühahale konusuna sıcak bakıyor. BOP Projesinin eşbaşkanı olduğunu iddia eden ve bir konuşmayla dile getiren Erdoğan bir yanda Şehit Esma ve nicelerine ağlıyor. Mısır’da Esmayı şehit eden BOP Projesi değil miydi? Başbakan Erdoğan niye böyle bir tavır takınıyor ? Bütün bu proje ve planların sonucunu hep birlikte ilerleyen günlerde görecez.

Büyük Şeytan Amerika’nın Kimyasal Silah Fobisi: “Vietnam’ı işgal etmeyeceğiz. Halkına zulmeden bir iktidara karşı Vietnamlıları koruyacağız…” – Nixon, 1975
Vietnam’da 1.8 milyon insan öldü!

“Niyetimiz Afganistan’a barış, adalet ve özgürlük götürmektir…” – Bush, 2001
Afganistan’da 730.000 insan öldü!

“Niyetimiz Irak’taki kimyasal silahları imha etmek, Irak’a barış, adalet ve demokrasi götürmektir…” – Bush, 2003
Irak’ta 2 milyon civarı insan öldü!

“ABD’nin ulusal güvenlik çıkarları için Suriye’ye müdahale edeceğiz…” – Obama, 2013

Amerika veya İran farketmez ‘’ KÜFÜR TEK MİLLETTİR ‘’ temennimiz Müslüman Kardeşlerin artık siyasi uyanıklığa sahip olması ve bundan sonra bu tür oyunlara aldanmamasıdır. Kafirden dost olmayacağını kavramalı ve Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıdır. Bu ‘’aklı olan veya hazır bulunup kulak veren ‘’ herkese yönelik bir çağrıdır ki ya Allah Subhanehu ve Teala zafer nasip edinceye ya da bu uğurda helak oluncaya kadar azminde bir zayıflama olmadan, gevşemeden, çelik gibi bir azim ile RaşidiHilafet’i yeniden kurmak için çalışsınlar. Her kim böyle olursa, Allah’ın izniyle onun Mansur, Muzaffer olması kaçınılmazdır. Kendisiyle korunulan bir Raşid Halife ortaya çıkarsınlar ki dertler daha da çoğalıp kötüleşmeden önce ülkeleri ve Allah’ın kullarını kurtarabilsinler.
 
“Üstün olan mutlaka sizlersiniz. Şüphesiz ki Allah sizinle beraberdir ve O, amellerinizi asla heder etmeyecektir.” ( Muhammed//35 )
 
Duamızın Sonu, Alemlerin Rabbi olan Allah’a Hamd Etmektir.

Mehmet Esen

Ayrıca...

bu-ramazan-ayi-hilafetsiz-gecen-son-ramazan-olsun

Bu ramazan ayı hilafetsiz, buruk geçen son ramazan olsun

İslam, hayat dolu bir nizamdır. Onda durgunluk, diğer dinlerdeki gibi kapalılık söz konusu değildir. Hayatın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir