Home / News / HABER / DAVA / Hollanda: 2016 Hilafet Konferansı; ”Tek Ümmet, Tek Bayrak ve Tek Devlet”
hollanda hilafet konferansi 2016

Hollanda: 2016 Hilafet Konferansı; ”Tek Ümmet, Tek Bayrak ve Tek Devlet”

28 Recep 1342 H. (3 Mart 1924)’te İslam Ümmeti siyasi birliğini, Osmanlı Hilafet Devletinin yıkılışı ile kaybetti. Yaklaşık 1400 yıl önce Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem tarafından kurulan devletini kaybetti. Bu olaydan sonra ümmetin sıkıntıları ve bölünmüşlüğü büyüdü. İslam ülkeleri 50’den fazla devletçiğe bölündü ve herbirine kendi bayrakları, ulusal marşları ve milliyetçi değerlere bağlı sınırlar çizildi. Böylelikle İslam beldeleri sömürgeciler tarafından kolayca işgal edilecek, baskı yapılacak ve öldürülecek yem haline geldi.

Bu sıkıntılardan nasıl kurtulabiliriz? Ümmetin tekrar güvenliğe kavuşacağı birliği nasıl kurabiliriz? Ümmeti doğuda ve batıda tekrar kalkındıracak siyasi birliği nasıl oluşturabiliriz?

Bu sorular ve daha fazlası Recep ayında Hizb-ut Tahrir Hollanda tarafından düzenlenecek olan “Tek Ümmet, Tek Bayrak ve Tek Devlet” konulu Hilafet konferansında cevabını bulacaktır.

Hizb-ut Tahrir bu vesileyle sizleri bu önemli ve aydınlatıcı konferansa davet etmektedir. Aile, eş ve dostlarınız ile birlikte bu etkinliğe katılarak İslam Ümmetinin nasıl birleşeceği hakkında geniş bilgiye sahip olma imkanını kaçırmayın.

Yer: RHONE EVENTS
Adres: Rhoneweg 12-14 1043 AH AMSTERDAM
Tarih: 08 Mayıs 2016
Saat: 12:00 – 17:30

 

hollanda hilafet konferansi 2016

 

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir