Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Yemen’de cenaze merasimine hava saldırısı: 140 ölü!

Yemen’de cenaze merasimine hava saldırısı: 140 ölü!

Yemen’de bir cenaze merasimi sırasında Suudi Arabistan’a ait savaş uçaklarınca hava saldırısı yapıldı. Taziye çadırındaki kalabalık gözönüne bulundurulduğunda ölü sayısının 500’ü bulacağı öne sürüldü.

Yemen Sana’da bir cenaze için kurulan taziye çadırındaki kabul sırasında Suudi Arabistan’a ait savaş uçaklarınca hava saldırısı yapıldı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öne sürülüyor.

Yemen’in başkenti Sana’da taziyelerin kabul edildiği bir binaya düzenlenen hava saldırısında en az 140 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih’in kontrolünde bulunan Sana’da taziyelerin kabul edildiği bir binaya 2 hava saldırısı düzenlendi.

Taziye çadırının İçişleri Bakanının babasının ölümü nedeniyle kurulduğu ve başsağlığı dilemek için gelenlerin yoğunluğu nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Taziye çadırındaki kalabalık gözönüne bulundurulduğunda ölü sayısının 500’ü bulacağı öne sürüldü.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edildi. Koalisyon güçlerinden ise olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevkedildi. Sana’daki hastanelerden acil kan ihtiyacı çağrısı yapıldı.

dunyabulteni

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir