Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Kerimov öldü, muhaliflerinin hapis cezası daha da uzadı

Kerimov öldü, muhaliflerinin hapis cezası daha da uzadı

Özbekistan’da eski devlet başkanı İslam Kerimov’un siyasi rakibinin hapis cezası 3 yıl daha uzatıldı

Özbekistan’da eski devlet başkanı İslam Kerimov’a siyasi rakip olduğu için 23 yıldır hapis yatan işadamı ve eski milletvekili Samandar Kukanov’un cezası 3 yıl 5 gün daha uzatıldı.

Navoiy ili Zarafşan şehir mahkemesi eski milletvekili ve muhalif siyasetçi Samandar Kukanov’un cezasının 3 yıl 5 gün süre ile uzatmaya karar verdi.

Mahkeme kararı Samandar Kukanov’un hanımı Şahide Kukanova’ya 21 Ekim’de bir mektup ile bildirdi. Mektupta 72 yaşındaki eski milletvekiline onun hapishane iç kurallarını devamlı olarak ihlal ettiği için yeni ceza müddeti verildiği bildirildi.

23 yıl 4 aydır hapiste bulunan Samandar Kukanov, Özbekistan tarihinin en uzun süre hapiste tutulan siyasi mahkumu olarak biliniyor.

2 Temmuz 1993’te, devlete ait malvarlığından büyük miktarda soygunluk yaptığı suçlamasıyla bir buçuk yıl sorgulamanın ardından 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

2014 yılında ceza müddeti biten Samandar Kukanov’a yeniden 3 yıl hapis cezası verilmiş, daha sonra bu süre iki yıla indirilmişti.

Samandar Kukanov’u yakından tanıyanlar, onun eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a muhalefet ettiği için bizatihi Kerimov’un emri ile tutuklanarak ve hapse atıldığını öne sürüyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir