Home / News / HABER / DÜNYA / Fransa: Trump yönetimi Avrupa için bir zorluk olacak

Fransa: Trump yönetimi Avrupa için bir zorluk olacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Avrupa için bir zorluk olacağını söyledi.

Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’le ortak basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlayan ABD Başkanı Trump hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

“İşin doğrusu bazı zorluklar var, ABD yönetiminin ticaret kurallarımızla ilgili yarattığı zorluklar var. Bunun yanısıra dünya genelindeki çatışmaları çözme kabiliyetimize yönelik de” diyen Hollande, AB’nin karşı karşı kaldığı sorunlara da değindi.

Hollande, “Dürüst olmak gerekirse Avrupa’ya yönelik tehditler sadece dışarıdan gelmiyor. İçeriden gelen tehditler de var. Bu, içeride bir parçalanma yaratmak için dış unsurları kullanan aşırıcılığın yükselişi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Berlin’deki terör saldırısının gerçekleştiği meydana gideceklerini hatırlatan Hollande, “Bir kez daha dayanışmamızı sergileyeceğiz. Aynı zamanda, ne olduğumuz konusunda da gururumuzu ve özgür ülkeler, demokratik ülkeler, dünyada temsil ettiğimiz değerleri savunan bir Avrupa olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.

Ayrıca...

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir