Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İşgal güçleri Filistinli genci katletti

İşgal güçleri Filistinli genci katletti

İsrail güçleri Cenin Kampı’nda Filistinli bir genci katletti. Batı Şeria’nın kuzeyinde “bıçaklı saldırı girişiminde bulunacağı” iddiasıyla biri kız 2 Filistinli çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail askerlerinin, Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü  bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Cenin Mülteci Kampı’na zorla girmesi sonucu, askerler ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandı. İsrail askerlerinin gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanmasına, Filistinli gençlerin taş ve molotofkokteyliyle karşılık verdiği belirtildi.

Cenin Devlet Hastanesi kaynakları da İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurulan Muhammed Ebu Halife (16) isimli Filistinli gencin acil kısmına getirildiğinde hayatını kaybetmiş olduğunu, 5 kişinin de yaralı olarak hastaneye getirildiğini ifade etti.

Filistinli çocukları gözaltına aldı

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın kuzeyinde “bıçaklı saldırı girişiminde bulunacağı” iddiasıyla biri kız 2 Filistinli çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberine göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki bir Yahudi yerleşim biriminin yakınlarında “bıçaklı saldırı girişiminde bulunacağı” gerekçesiyle biri kız, 2 Filistinli çocuk gözaltına alındı.

Haberde, Filistinli çocukların üzerinde bıçak bulunduğu iddia edildi.

Öte yandan, Filistin Esirler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınanların Kalkılye kentinden 15 yaşındaki Merah Lui Cuaydi ile Nablus’tan 16 yaşındaki Salim Hani Ebu Hamade olduğu belirtildi.

İsrail güçleri neredeyse her gün Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik gözaltı operasyonları düzenliyor. Filistin makamlarının verilerine göre, İsrail’deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir