Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Türk ve Rus uçakları Suriye’yi vurdu

Türk ve Rus uçakları Suriye’yi vurdu

Türk ve Rus uçakları Halep’te DEAŞ’a karşı ortak operasyon düzenledi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Türk ve Rus jetlerinin Suriye’de DEAŞ hedeflerine ortak hava harekatı düzenlendiği duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya’ya ait uçakların Suriye’de ilk kez ortak hava harekatı düzenleyerek El Bab bölgesindeki DEAŞ hedeflerini vurduğunu söyledi.

Rudskoy, operasyona Rusya’dan Su-24, Su-25 ve Su-35 tipi uçakların, Türkiye’den ise F-16 ve F-4 uçaklarının katıldığını belirtti.

Operasyonda DEAŞ’a ait 36 hedefin vurulduğunu aktaran Rudskoy, “Hedefler iki ülke Genelkurmayları tarafından önceden belirlendi. Son iki günde insansız hava araçlarıyla gözlem yapıldı” dedi.

Rudskoy, Türkiye ve Rusya Hava Kuvvetlerinin ortak operasyonunun “oldukça verimli” olduğunu kaydetti.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ertuğrulgazi Özkürkçü imzasıyla TSK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18 Ocak 2017 tarihinde sabah saat 07:00’da, 07:14’de, 11:35’te ve 16:20’de Koalisyona ait (ABD) Silahlı İHA’lar ile gerçekleştirilen keşifler esnasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DAEŞ’a ait hedefler vurulmuştur.

Yine bugün saat 15:30 sularında Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu neticesinde belirlenen DEAŞ TÖ hedeflerine (Bzagah Bölgesi) Koalisyon Hava Kuvvetlerince (İngiltere’ye ait TORNADO savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlenmiştir. Belirlenen hedefler imha edilmiştir. (Uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlenmiştir.)

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat (Tarafların hava operasyonlarında birbirine zarar vermeme maksatlı koordinasyon)  çerçevesinde, bugün RF yetkilileriyle yapılan iyi bir koordine neticesinde RF Hava kuvvetlerine ait savaş uçakları, El Bab’ın GÜNEYİNDE belirlenen DEAŞ TÖ hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirmişlerdir.”

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir