Home / News / HABER / Yahudiler Sare Bayramı nedeniyle Harem-i İbrahim Camii’ne baskın yaptı

Yahudiler Sare Bayramı nedeniyle Harem-i İbrahim Camii’ne baskın yaptı

Yahudilerce, Hazreti İbrahim’in eşi Hazreti Sare’nin defnedildiği mağarayı satın almasının yıl dönümü kabul edilen “Sare Bayramı” sebebiyle binlerce Yahudi yerleşimci, Siyonist askerlerin koruması altında mağaranın üzerine inşa edildiğine inandıkları Harem-i İbrahim Camisi’ne girdi.

Müslümanların girişine kapatılan ve ezan okunmasına da izin verilmeyen camide toplanan Yahudi yerleşimciler, çevredeki Filistinlilere de saldırdı.

Yahudilerin Filistinlilere ait ikametlere de saldırması sebebiyle evlerden kadın ve çocuk çığlıkları yükseldi.

İşgalaskerleri ise cami etrafındaki esnafı iş yerlerini kapatmaya zorladı ve Filistinlilerin cami çevresine yaklaşmasına izin vermedi.

Yahudi yerleşimciler, geceyi geçirmek için caminin avlusunda çadır kurdu ve yüksek sesle müzik dinledi.

Yahudi inanışına göre Hazreti İbrahim, eşi Hazreti Sare’nin ve onların soyundan gelen peygamberlerin defnedildiği ve sonradan üzerine Harem-i İbrahim Camisi’nin yapıldığı mağarayı satın aldı. Yahudiler bugünü “Sare Bayramı” olarak kutluyor.

23 sene önce el-Halil kentindeki Halilurrahman Camisi, Yahudi bir fanatik tarafından girişilen katliam sonrasında, güvenlik gerekçesiyle önce ibadete kapatılmış, ardından üçte ikisi sinagoga çevrilerek Yahudilerin kullanımına verilmişti. Caminin tekrar kapatılması nedeniyle Yahudi varlığı tarafından tamamının sinangoga çevrilmesinden endişe ediliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir