Home / Media / Videolar / [6 Aralık 2019] Siyasi Başlıklar

[6 Aralık 2019] Siyasi Başlıklar

Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “NATO Zirvesi”, “Çin’in Doğu Türkistan baskısı” ile “6. Din Şûrası ve alınan kararlar” konuşuldu.

• NATO zirvesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Erdoğan burada, ABD Başkanı Trump ve Avrupalı liderlerle de birebir görüşmeler gerçekleştirdi. NATO zirvesinden beklentiler neler? Zirve sonunda yayımlanan Londra Deklarasyonu’nun uluslararası siyasete yansıması nasıl olur?

• İslâm ümmetinin kanayan yarası Doğu Türkistan’da sistematik zulümler, komünist Çin yönetimi tarafından akla hayale gelmeyecek işkencelerle devam ediyor. İşkencelere ait belgelerin ortaya çıkarılmasındaki kasıt insani saikler mi yoksa başka nedenler mi söz konusu? Amerika – Çin ticaret savaşı zulmü nasıl etkiliyor?

• Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her 4 yılda bir düzenlenen Din Şurası’nın 6.sı Ankara’da yapıldı. Şurada tüm dünyayı etkileyen sosyokültürel değişimin dine etkisi, dinin hayatla ilişkisi ve yine dinin gelecek tasavvuruna etkisi gibi konular ele alındı. Kapanış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı şuranın sonunda bir de sonuç bildirgesi yayımlandı. Sonuç bildirisinde ve Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çeken hususlar ve bu söylemin pratik hayata yansımaları neler?

Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor;
Köklü Değişim Yazarları Muhammet Hanefi Yağmur ve Yılmaz Çelik cevaplıyor…

Ayrıca...

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Hizb-ut Tahrir’den Müslümanlara Samimi Bir Çağrı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir