Home / News / HABER / Esed güçleri Hama ve İdlib’de sivillere 40 günde 930 saldırı düzenledi

Esed güçleri Hama ve İdlib’de sivillere 40 günde 930 saldırı düzenledi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya’nın taahhütlerine uymadığı için anlaşmanın kâğıt üzerinde kaldığını belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Ağustos ayında Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yapılan yeni mutabakata dikkat çekilerek, Rusya’nın taahhütlerine uymadığı için anlaşmanın kâğıt üzerinde kaldığı belirtildi.

SOHR tarafından dün yapılan açıklamada, Rus savaş uçaklarının Hama ve İdlib’e son 40 günde 930 saldırı düzenlediği aktarıldı. Ayrıca bu saldırılarda 30’u çocuk, 17’si kadın 89 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

​Öte yandan Suriye’de Muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir komutan, hükümet güçlerinin, dün, İdlib ve Hama’ya düzenlediği saldırılarda ilerleme kaydedemediğini ifade etti.

DPA’ya açıklamalarda bulunan komutan, Esed güçlerinin Perşembe gecesi Hama’nın batısındaki Huveyz köyüne sızma girişiminde bulunduklarını, açık bir alana çıktıklarında da ağır silah ve füzelerle kullandıklarını söyledi.

Komutan, “Rejim güçleri ağır zayiatlar vermesi nedeniyle ilerleyemedi. Rejim bölgesindeki mevzilerden, Hama kırsalındaki Bedriye, Cub Süleyman, Şerike, Huveyce, Cisr el-Beyt Ras köylere düzinelerce füze ve topçu atışları yapıldı. Muhalif güçler, rejimin Tel Tavil ve terk edilmiş bir tugay karargâhına Rus ve Suriye savaş uçakları destekli saldırılarını püskürttü. Kötü hava şartları hava saldırılarının etkisini zayıflattı” dedi.

Esed güçleri, Kasım ayından bu yana Rus uçaklarının desteğiyle İdlib’in kuzeyindeki İdlib ve Hama kırsalından Halep ve Şam yolu üzerindeki Maarrat Numan ilçesine kadar uzanan bölgedeki bazı noktalarda kontrolü ele geçirdi. Ancak muhalif güçler ilerleme girişimlerinin çoğunu geri püskürttü.

DPA’ya konuşan bir rejim kaynağı, Esed güçlerinin Tel Tavil ve terk edilmiş tugay karargâhın olduğu bölgede ilerleme kaydettiğini ifade etti.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, “Terk edilmiş tugay karargâhının çevresinde çatışmalar devam ediyor. Suriye Ordusu, İdlib kırsalındaki Ebu Zuhur beldesinde Nusra Cephesine bağlı Ensar et-Tevhid grubunun mevzilerini hedef aldı” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir