Home / News / HABER / Gözaltına Alınan Ümmetin Sesi Derneği Üyesi Müslümanlar Tutuklandı

Gözaltına Alınan Ümmetin Sesi Derneği Üyesi Müslümanlar Tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Emniyet tarafından Ümmetin Sesi Derneği üyelerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan yardım gönüllüleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul’da İslami çalışmalar ve yardım faaliyetleri ile bilinen Ümmetin Sesi Derneği’ne yapılan operasyon sonrası gözaltına alınan kişiler 21 Aralık Cuma günü (dün)  hakim karşısına çıktı.

Sabah saatlerinden itibaren adliye önünde birçok kişi dernek üyelerine dayanışma amacıyla toplanmaya başladı.

Kurulduğu günden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok yardım kampanyası sürdüren Sultanbeyli merkezli Ümmetin Sesi Uluslararası Yardım Derneği üyelerinden İslami davet ve çalışmaları ile bilinen Yaşar Aydın ve Erdem Peker dahil olmak üzere 7 kişinin tutukluluk hallerinin devam edilmesine karar verildiği bildirildi.

Fetih Medya’nın aktardığına göre, diğer kişiler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hatırlanacağı üzere; İstanbul’da İslami çalışmaları ve yardım faaliyetleri ile bilinen Ümmetin Sesi Derneği ve üyeleri dahil olmak üzere birçok kişiye 3 gün önce Emniyet birimlerince operasyon düzenlenmişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir