Home / News / HABER / Rusya’dan İdlib’de Katliam! Kaçan Sivilleri Bile Bombaladılar

Rusya’dan İdlib’de Katliam! Kaçan Sivilleri Bile Bombaladılar

Rusya ile Esed rejimi, İdlib’de yine ortak katliama imza attı. Türkiye’nin tüm çabalarına sivillere yönelik peş peşe saldırılarını sürdüren Rusya bir kez daha İdlib’e bomba yağdırdı. Rus savaş uçakları 8 noktayı hedef aldı, 9 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ile Esed rejimi, İdlib’de yine ortak katliama imza attı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rusya’ya ait savaş uçakları, dün gece geç saatlerde Maretünnuman ilçesi, Cercenaz beldesi, Tel Mennis, Masaran, Dery Garbi, Gadafa, Han es Sübül ve Babbila köylerine saldırdı.

KAÇIŞ GÜZERGAHLARINI DA VURUYORLAR

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, Rusya’nın saldırılarında Maretünnuman ilçesinde 4, Masaran köyünde 5 olmak üzere toplam 9 sivil yaşamını yitirdi.

Rus uçakları ayrıca, sivillerin bombalanan yerleşimlerden Suriye-Türkiye sınırı yakınındaki bölgelere kaçış güzergahlarını da vuruyor.

ESED REJİMİ YİNE VURDU

AA’nın naklettiğine göre Beşşar Esed rejimi de Serakib ilçesi, Kefrenbil, Keferruma ve Kensafra beldesi ile Marşurin, Mardebse, Babolin, Marand, Deyr Şarki ve Keferavid köylerine hava saldırısı düzenledi. Yoğun göç vererek neredeyse tümüyle boşalan söz konusu yerleşimlerde ölen ya da yaralanan olmadı.

Sivil Savunma ekipleri bir yandan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan saldırılardan kaçan sivilleri güvenli yerlere taşımaya çalışıyor. 

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir