Home / Media / Videolar / [17 Ocak 2020] Siyasi Bakışlar

[17 Ocak 2020] Siyasi Bakışlar

Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “Türkiye’nin Esed heyetiyle görüşmesi”, “Libya’ya yönelik ateşkes müzakereleri”, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, genç yaşta evlilik açıklaması” ve “Diyanet’in TOKİ fetvası” konuşuldu.

• Rusya’da Suriye-Türkiye güvenlik toplantısının yapıldığı açıklandı. Suriye resmi haber ajansı SANA, MİT Başkanı Hakan Fidan’la Suriye Muhaberat Başkanı Ali Memlük’ün Moskova’da Rusya’nın himayesinde gerçekleştirilen Suriye-Türkiye güvenlik toplantısında bir araya geldiğini duyurdu. İdlib’teki son durum ve Soçi mutabakatı hükümlerinin ele alındığı görüşmede gerçekleşen bu “resmî” buluşma ne anlama geliyor?

• Rusya ve Türkiye “ikilisi” bir taraftan Suriye sürecini yönetirken diğer taraftan da Libya’da “ateşkes” için tarafları bir araya getirdi. Serrac’ın imzaladığı, Hafter’in karşı çıktığı Libya ateşkes anlaşmasının arkaplanı… Libya’daki çatışmalar sonrası hazırlanan ateşkes anlaşması ile süreç hangi yöne evrilecek? ABD ile Avrupa, bu sürecin neresinde?

• Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir konuşmada gençlerin çok geç yaşta evlendiklerinden yakındı… Kamuoyunun farklı kesimlerinden değişik tepkilerle karşılanan bu açıklamayı nasıl okumak gerekir? Bir tarafta erken yaşta evlilik mağduru binlerce insan, yaşanan zorlu hayat şartları, diğer tarafta Erdoğan’ın açıklamaları… Yasayla cezalandırılan bu ailelere karşı Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ne kadar tutarlı?

• Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) sosyal konut projeleriyle ilgili bir soruya, bu projelerde ev almak için kullandırılan kredilerin “faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı” yönünde cevap verdi. Kamuoyunda tepkiyle karşılanan bu “fetva” ne anlama geliyor? Bu tür meselelerde İslami bakış nasıl olmalı?

Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor; Köklü Değişim Yazarları Sosyolog Süleyman Uğurlu ve Yılmaz Çelik cevaplıyor…

Ayrıca...

[12 Mayıs 2020] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendirdi… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir