Home / News / HABER / Erdoğan’dan ‘Süleymani’ açıklaması: Devletin üst kademesindeki komutanın öldürülmesi karşılıksız bırakılmaz

Erdoğan’dan ‘Süleymani’ açıklaması: Devletin üst kademesindeki komutanın öldürülmesi karşılıksız bırakılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bir devletin en üst kademesindeki bir komutanını öldürmek herhalde karşılıksız bırakılmaz diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran arasında artan tansiyona ilişkin, “Bir ülkenin, bir devletin en üst kademesindeki bir komutanını öldürmek herhalde karşılıksız bırakılmaz diye düşünüyorum.” dedi.

CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Ortadoğu’daki son gelişmelerle Libya tezkeresini değerlendirdi.

Süleymani’nin öldürülmesinin bölgenin huzur ve istikrarı açısından yarattığı yakın riskleri kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Türkiye olarak, bölgemizde biz her zaman dış müdahalelere karşı durduk ve bu saldırıyı da bu bakışla değerlendirdik.” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı, “Bu iş burada bitmeyecektir, bunun muhakkak bir takip eden süreci de olacaktır.” diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: “Gerginliğinin azaltılması için bugüne kadar Türkiye olarak çok ciddi gayretler gösterdik, gösteriyoruz.”

“Tüm gayretlere ve uluslararası girişimlere rağmen, Amerika-İran gerginliğinin çözüme kavuşturulması şu ana kadar maalesef mümkün olamadı.”

“Krizin son dönemde özellikle Irak üzerinden tekrar tırmanmaya başladığını gördük. Yerin de Irak olarak seçilmiş olması manidar” diyen Cumhurbaşkanı tüm tarafların zarar göreceği bir noktaya gelmeden bu gerilimin kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir