Home / News / HABER / DÜNYA / Putin bugün Esed’le yarın Erdoğan’la

Putin bugün Esed’le yarın Erdoğan’la

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın Suriye ve Libya’daki durumu görüşeceği bildirildi.  Putin bugün de Suriye rejim lideri Beşar Esed ile Şam’da görüştü.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Putin’in TürkAkım doğal gaz boru hattının açılış törenine katılmak üzere yarın İstanbul’a çalışma ziyaretinde bulunacağı kaydedildi.

İki liderin bir araya geleceği belirtilen açıklamada, “Görüşmelerde Rus-Türk iş birliğinin daha da geliştirilmesi, Suriye ve Libya’daki durum dahil uluslararası güncel sorunların müzakere edilmesi planlanıyor.” ifadesi kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Şam’da Beşşar Esed ile görüştüğü bildirildi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in Şam’a gittiğini söyledi.

Putin’in Suriye’deki Rus birliklerinin komuta merkezini ziyaret ettiğini belirten Peskov, “Komuta merkezinde Putin’i Esed karşıladı. İki lider, ülkenin çeşitli bölgelerindeki duruma ilişkin askeri raporları dinledi.” dedi. 

Ziyarette heyetlerarası görüşmelerin de yapıldığını ifade eden Peskov, “Putin, Esed’le görüşmesinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik önemli mesafe kat edildiğini belirtti. Putin ayrıca Şam sokaklarında hayatın normale döndüğünün çıplak gözle görülebildiğini söyledi.” diye konuştu.

Peskov, Putin’in Suriye’de bazı noktalara da ziyaret düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir