Home / News / HABER / Rus savaş uçaklarının ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne saldırılarında 36 sivil öldü

Rus savaş uçaklarının ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne saldırılarında 36 sivil öldü

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Suriye’nin İdlib ve Halep kenti kırsalındaki sivil yaşam alanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda çoğu çocuk 36 sivil yaşamını yitirdi.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Rus savaş uçaklarının dün İdlib ve Halep kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik saldırılarında 36 sivilin yaşamını yitirdiğini aktardı. Kaynaklar ölen sivillerin büyük bir çoğunluğunu çocukların oluşturduğunu ifade ediyor.

Rus savaş uçakları dün İdlib’in güney kırsalındaki, Han sebil, Bera (Cebel Zaviye) Baside ve Maret Numan yerleşimlerini, Halep batısındaysa Daret İzze, Takad, Kefr Nehe, Kefr Teal, Kefr Nuran’daki sivil yaşam alanlarını hedef aldı.

“Gerginliği Azaltma Bölgesi”

4-5 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye, Rusya ve İran’ın katıldığı, Astana toplantısında, İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam’daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 “gerginliği azaltma bölgesi” kurulmuştu.

Ancak anlaşmanın imzalandığı tarihten bu yana Rusya, İran ve Esed rejimine bağlı güçler bu bölgelerdeki sivil yerleşimleri aralıksız bir şekilde bombalamayı sürdürüyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir