Home / News / HABER / DÜNYA / ABD Türkiye ile ‘İHA istihbarat paylaşımını’ durdurdu

ABD Türkiye ile ‘İHA istihbarat paylaşımını’ durdurdu

Reuters’a konuşan ABD’li yetkililer, Washington’un Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iki ülke arasında insansız hava araçlarına ilişkin gizli istihbarat programını durdurduğunu açıkladı.

ABD’nin Türkiye ile yaptığı gizli askeri istihbarat iş birliği programını askıya aldığı belirtildi.

Reuters’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, Ekim ayında başlayan Barış Pınarı Harekatı sonrasında bu kararın alındığı aktarıldı.

Söz konusu istihbarat paylaşımı, Türkiye’nin PKK’ya yönelik düzenlediği askeri operasyonlarda kullanılıyordu.

​Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Türkiye’nin PKK ile savaşını onlarca yıldır destekliyoruz. Politikamız gereği bu tür operasyonel konularla ilgili açıklama yapmıyoruz” dedi.

Reuters’a konuşan ve kimliklerinin gizli kalmasını talep eden ABD’li yetkililerden bir diğeri ise, anlaşma kapsamında Adana’daki İncirlik Üssü’nden havalanan İHA’ların PKK’lıların takibi ve tespitinde kullanıldığını söyledi.

Haberde ayrıca, Türkiye’den bir Savunma Bakanlığı yetkilisinin konuyla ilgili açıklama yapmadığı ancak başka bir Türk yetkilinin söz konusu programın askıya alındığını doğruladığı bilgisine yer verildi.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir