Home / News / HABER / Gasıp Yahudi varlığı öldürdüğü 304 Filistinliden 123’ünün cesedinin yerini açıkladı

Gasıp Yahudi varlığı öldürdüğü 304 Filistinliden 123’ünün cesedinin yerini açıkladı

Yahudi varlığının Başsavcılığı 1967’den bu yana işgal güçlerince şehit edilen ve cenazeleri alıkonulan 304 Filistinliden 123’ünün kimliği ve defnedildiği yeri açıkladı.

Filistin’deki Kudüs Hukuk Yardımı ve İnsan Hakları Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, daha önce yapılan başvuruya cevap veren Yahudi varlığının Başsavcılığının, cenazeleri alıkonulan Filistinlilerden 123’ünün “Rakam Mezarlığı” olarak isimlendirilen mezarlıkta olduğu bilgisini verdiği aktarıldı.

Açıklamada, Yahudi varlığının Başsavcılığının daha önce şehitlerin defnedildiği yerler hakkında bilgi vermeyi reddettiğine işaret edilerek, söz konusu adımın “önemli bir gelişme” olduğu vurgulandı.

Şehit 123 Filistinlinin isimlerinin açıklandığı ancak kabirlerinin henüz netleştirilmediği belirtilen açıklamada, “yakınlarına ait cenazelerinin alıkonulduğu” yönünde başvuru yapan ailelerden DNA örneği alınacağı kaydedildi. 

Filistin’deki “Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi” tarafından daha önce yapılan açıklamada, 51’i 2015 yılından itibaren olmak üzere 304 şehidin cenazesinin İsrail tarafından alıkonulduğu belirtilmişti. 

Filistin yönetimi, 2008’de çıkardığı bir genelgeyle işgalciler tarafından alıkonulan Filistinli şehit cenazelerine dikkati çekmek için 27 Ağustos’u “ulusal gün” olarak ilan etmişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir