Home / News / HABER / İdlib’de Türkiye ile Rusya arasında ikinci ortak kara devriyesi

İdlib’de Türkiye ile Rusya arasında ikinci ortak kara devriyesi

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Rusya ve Türkiye’nin M4 karayolunun Halep ve Lazkiye’yi birbirine bağlayan bölümünde ikinci devriye faaliyeti icra ettiğini duyurdu.

“23 Mart 2020’de İdlib gerilimi azaltma bölgesinde Rus-Türk mutabakatına uygun olarak, M4 karayolunun Halep ve Lazkiye’yi birbirine bağlayan bölümünde ikinci Rus-Türk ortak devriyesi gerçekleştirildi” diyen merkez, güvenlik önlemleri çerçevesinde devriyenin güzergahının kısaltıldığını belirtti.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Türk tarafı, güvenlik koridorunda M4 karayolunda ortak devriye gerçekleştiren konvoyların ilerleyişini engelleyen radikal grupları etkisiz hale getirmeye yönelik faaliyetleri en kısa sürede gerçekleştirmeyi taahhüt etti” dendi.

Merkez, söz konusu grupların etkisiz hale getirilmesi ve M4’teki ortak devriyelerin güvenliğinin sağlanması için Türkiye’ye süre verildiğini ekledi.

15 Mart’ta Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla birinci Türk-Rus ortak kara devriyesinin icra edildiğini duyurmuştu.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir