Home / News / HABER / Suriyeli Doktorlar: “Koronavirüs’ten 100 Bin Kişi Ölebilir”

Suriyeli Doktorlar: “Koronavirüs’ten 100 Bin Kişi Ölebilir”

Euro News’in haberine göre, Suriyeli doktorlar, Suriye’nin kuzeyindeki kamplara sıçraması muhtemel koronavirüs salgınından 100 bin kişi ölebileceği uyarısında bulunuyor.

Suriye’nin kuzeyinde son bir yıl içinde 76 sağlık kliniği ve hastanenin rejim güçlerince hedef alındığını ifade eden Dr. Munzer e-Halil, sağlık çalışanlarının öldürüldüğü ve geri kalanların da yerinden olduğunu aktardı.

İdlib bölgesinde ayakta kalan hastanelerin tıbbi malzemelerinin yetersiz olduğu uyarısını yapan el-Halil, “Eğer malzeme almazsak koronavirüs’ten 100 bin kişi ölebilir.” açıklamasını yaptı.

Sınırlı sayıdaki tıbbi malzemenin hastalara yetmediğini vurgulayan el-Halil, “Bir hastaya tek yatak düşmüyor. Kamplar virüs için tam bir üreme alanı ve kamplarda yüzde 400 oranında bir doluluk kapasitesi var. Çok sayıda kişi bir çadırı paylaşmak zorunda kalıyor. İnsanların ellerini yıkayacak ve temizliğini yapacak imkanları kısıtlı.” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir