Home / News / HABER / Fransa’nın Batı Afrika’da cihat yanlılarına karşı ortağıydı: Çad askerlerini çekiyor

Fransa’nın Batı Afrika’da cihat yanlılarına karşı ortağıydı: Çad askerlerini çekiyor

Çad Devlet Başkanı İdris Deby, ülkesinin askeri birliklerinin, ülke sınırları dışındaki askeri operasyonlara bundan sonra katılmayacağını ilan etti.

Devlet televizyonuna yaptığı açıklamada İdris Deby, Çad askerlerinin uzun süredir Çad Gölü ve Sahel bölgeleri için canlarını verdiğini, bundan sonra hiçbir Çad askerinin yurtdışı askeri misyonlara iştirak etmeyeceğini söyledi.

Çad Gölü bölgesinde Nijerya merkezli Boko Haram’a ve IŞİD’in bölgedeki yapılanmasına karşı savaşan Çad ordusu, aynı zamanda Mali’de de daha kapsamlı bir savaşın içerisindeydi.

2013 yılında Fransa’nın Mali’ye yönelik askeri müdahalesi sonrası bölgede cihat yanlılarına karşı yürütülen savaşta Çad, Fransa’nın en büyük askeri ortaklarından biriydi.

Her iki bölgede yaşadığı kayıpların ardından Çad, bölgedeki savaşlarda yalnız bırakıldığını ve diğer ülkelerin gereken katkıları yapmadığını savunmuştu.

Çad’ın Mali’de bulunan binlerce askerini çekmesi durumunda, bölgede cihat yanlısı güçlere karşı savaş yürüten Fransa’nın askeri açıdan daha büyük bir yük altına gireceği ifade ediliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir