Home / News / HABER / Pompeo ile Netanyahu İran’ı görüştü

Pompeo ile Netanyahu İran’ı görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı ve gasıp Yahudi varlığından yapılan iki ayrı açıklamada taraflar arasında geçen perşembe günü gerçekleşen bir telefon görüşmesinde İran, koronavirüs (Covid-19) salgını ve mücadelede alanında iş birliği konularının ele alındığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan açıklamada, ülkesinin Yahudi varlığının güvenliğini önemsediği ve yanında durduğu vurguladı.

Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin işgalcilerin güvenliğine verdiği önemin değişmeyeceğini vurgulayarak “Her daim yanında yer alacağız” ifadesini kullandı.

Diğer yandan Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada söz konusu telefon görüşmesinde Pompeo’nun Yahudilerin Hamursuz Bayramı başlamadan önce Netanyahu’yu arayarak tebrik ettiği bildirildi. ABD ve işgalcilerin koronavirüs salgınından kaynaklanan zararı kontrol altına alma ve en aza indirme çabalarının görüşüldüğü bilgisi verildi. Görüşmede ayrıca İran’ın bölgeyi istikrarsızlaştırma hamlelerinin de gündeme geldiği kaydedildi.

Pompeo, Siyonist Başbakanı ve halkına mutlu bir Hamursuz Bayramı geçirme dileklerinde bulunurken Netanyahu da Hristiyanların Paskalya Bayramı’nı tebrik etti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Netanyahu’nun yaklaşık iki aydır görüşmediği, iki ülke yönetimi arasındaki iletişimin Pompeo aracılığıyla kurulduğu belirtiliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir