Home / News / HABER / Rusya ve Esed rejimi İdlib’i ‘paraşüt bombalarıyla’ vuruyor

Rusya ve Esed rejimi İdlib’i ‘paraşüt bombalarıyla’ vuruyor

İdlib’de sivil alanlara yönelik saldırılar ‘ateşkes’ ilanına rağmen devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, İdlib’in güney kesiminde yer alan Cebel Zaviye bölgesinde bulunan yerleşimler, Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçleri tarafından vurulmaya devam ediyor.

Zaman el Wasl’da yer alan habere göre rejim güçleri, bölgedeki Fatira ve Kensafra yerleşimlerini, ağır tahribata yol açan paraşüt bombalarıyla hedef aldı.

Bölgede Rusya ve rejimin muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivillere yasaklı silahlarla saldırı düzenlediği ifade ediliyor.

Rusya, daha önce de Suriye’de sivil alanlara paraşüt bombalarıyla saldırılar düzenlemişti.

Ne olmuştu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 17 Mart’ta yaptığı açıklamada İdlib’deki muhalif grupların ‘ateşkesi yeniden toparlanmak ve silahlanmayı artırmak için kullandığını ve hükmet güçlerine ait mevzilere yeniden karşı operasyonlar düzenlediğini’ iddia etmişti.

Rusya tarafından yapılan açıklamalar, Rusya’nın sivil alanlara yönelik başlatacağı yeni saldırı dalgasını meşrulaştırma girişimi olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.

Rusya’nın İdlib’de siyasi ve askeri amaçlarını ateşkes yoluyla gerçekleştirememesi halinde İdlib’de sivillere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği ifade ediliyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir