Home / News / HABER / Yeni Akit: İnfaz Yasası mazlumları kapsamadı!

Yeni Akit: İnfaz Yasası mazlumları kapsamadı!

TBMM’de kabul edilerek uygulanmaya başlayan, “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” binlerce mazluma çözüm olamadı. İnfaz yasası çıkmadan önce, terör örgütü olmadığı Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından karara bağlanan Hizb-ut Tahrir mağdurlarının umutları, yasanın çıkmasıyla hüsrana dönüştü.

Hırsızlar salıverildi

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Akit’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Yasadan, haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edilen iki kesim yararlanamadı. Cebir ve şiddete bulaşmamış Hizb-ut Tahrir mensupları ve erken yaşta evlilik mağduru aileler. Onlar için yargı zulmü devam ediyor. Anayasa Mahkemesi, Hizb-ut Tahrir yargılamalarında onlarca ‘hak ihlali’ kararı vermesine rağmen, bölge mahkemeleri verilen bu hak ihlali kararlarını çiğneyerek, ısrarla hukuksuzluğu uygulamaya devam etmekteler. Hukukun gereği olarak Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği hukuk dışı içtihat kararları AYM tarafından açıkça eleştirilen Yargıtay 16. Ceza Dairesi ve yerel mahkemelerin bir an önce yanlış kararlarından dönmesi gerekiyor.”

Müslümanlar yargılandı

İnfaz yasasıyla, karıncayı dahi incitmeyen insanların cezaevinde bırakıldığına işaret eden Kar, şöyle devam etti: “Hırsızlar, gaspçılar, çeteciler, mafya örgütlerinin mensupları, dolandırıcı ve rüşvetçiler maalesef dışarı çıkarılıyor. 28 Şubat yargılamalarında olduğu gibi Hizb-ut Tahrir’e karşı bugün de düşman ceza hukuku uygulanıyor. Müslümanlar işlemedikleri suçlarla yargılandı. İşlemedikleri suçlardan dolayı hakimlerin kanaatleriyle yıllarca cezalar verildi. Halihazırda Serdar Yılmaz, Nihat Kurtaran, İsmail Özcan, İbrahim Er, Mehmet Sena Arat, Ali Rıza Türkdemir, Nurettin Kurtuluş Göksugüzel, Hacı Ahmet Savaş, Murat Savaş ve Ömer Gök haksızca cezaevlerinde tutulmaktadır.”

Genç evlilik mağdurları

Genç evlilik mağdurlarını da hatırlatan Kar, şöyle konuştu: “İnfaz yasasından yararlanamayan bir diğer kesim ise kamuoyunda genç evlilik olarak bilinen lakin Batı’nın dayattığı İstanbul Sözleşmesi sayesinde tecavüzcü olarak yargılanıp yıllarca cezaevinde tutulan babalar ve parçalanmış aileler. Yaklaşık 8 bin aile mağdur ediliyor. Sırf Allah’tan korkup zina etmemek için ailelerin rızası dâhilinde nikâh ve düğün merasimleri yapılan genç evliler, yıllar sonra verilen cezalarla adeta yıkıldılar. Eşleri, tecavüzcülerle aynı koğuşa atılan mağdur kadınlar, ailelerimizi parçalamayın, çocuklarımızı babasız bırakmayın diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirmelerine rağmen yaşanan bu zulmü yeni yasa da bitirmedi.”

Yeni Akit

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir