Home / News / HABER / Jeffrey: Rusya hariç yabancı güçler Suriye’den çıkmalı

Jeffrey: Rusya hariç yabancı güçler Suriye’den çıkmalı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Rusya hariç, Türkiye, İran ve ABD de dahil olmak üzere, 2011’den önce bulunmayan tüm yabancı güçlerin Suriye’den çıkması gerektiğine dikkati çekti.

Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, Şam’la birlikte hareket etmenin onu İran’dan uzaklaştıracağına inanmanın ‘delice bir fikir’ olduğunu kaydetti.

Her şeyden önce İran’ın, Esed rejimi ve toplumu içinde çok sağlam dayanaklara sahip olduğunu ifade Jeffrey, birçok Arap devletinin Beşar Esed gibi bir adamla asla uyum içinde olmayacağının altını çizdi.

“Esed’i destekleyenlerin parlak bir geleceği yok”

Jeffery, “Onu İran yörüngesinden uzaklaştırabileceklerini iddia edebilirler. Fakat ben bunu mümkün görmüyorum” dedi.

Ülkesinin Şam’a yaptırım uygulamaya devam edeceğini belirten Jeffery, “Siyasi bir çözümü kabul edene kadar Suriye rejimine karşı yaptırımların uygulanmasını destekliyoruz. Ekonomik yaptırımlar rejim liderine çok yakın olan isimler için durumu daha da kötüleştiriyor. Ulaşmaya çalıştığımız da bu. Bu kişilere, Esed’i desteklemeye devam ederlerse, onları parlak bir geleceğin beklemediğini açıkça bildirmek istiyoruz. Siyasi bir geçiş için baskı yapmalılar” şeklinde konuştu.

“İdlib yakın zamanda Esed rejiminin eline geçmeyebilir”

Jeffrey, Rus medyasının Esed rejimine yönelik son kampanyasının, Moskova’nın bugün Suriye’de kendisine sadık olan her türlü müttefikin farkında olduğunun kanıtı olduğuna dikkati çekti.

İdlib’in ‘muhaliflerin kalesi’ olduğunu ifade eden Jeffery, yakın zamanlarda rejimin eline geçmeyeceğinin altını çizdi.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir