Home / News / HABER / Suudi Arabistan petrol üretimini 18 yılın en düşük seviyesine çekecek

Suudi Arabistan petrol üretimini 18 yılın en düşük seviyesine çekecek

Suudi Arabistan, Haziran’da günlük 7.5 milyon varil ile 18 yılın en düşük petrol üretimini hedefliyor

Suudi Arabistan, petrol üretiminde gönüllü ve tek taraflı olarak günlük 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıkladı. Küresel enerji piyasalarında yeni oluşmaya başlayan toparlanmayı hızlandırmak isteyen krallığın günlük petrol üretimi 18 yılın en düşük seviyesine düşürecek.

Haziran’da günlük petrol üretimi için 7.5 milyon varilin biraz altını hedefleyen Suudi Arabistan’ın son OPEC+ anlaşmasına göre resmi hedefi 8.5 milyon varil seviyesinde. Riyad’ın taahhüdünü yerine getirmesi durumunda üretim, Bloomberg tarafından verilerine göre 2002 ortasından beri en düşük seviyeye gerileyecek.

Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili konuyla ilgili değerlendirmesinde “Krallık, bu ek kısıntı ile OPEC+ katılımcıları ve diğer üreticileri küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için, taahhüt ettikleri üretim kısıntılarına uymaya ve gönüllü ek kısıntılara gitmeye cesaretlendirmeyi hedefliyor.” dedi.

Ayrıca Riyad Saudi Aramco’nun üretimini, müşterilerinin kabulüyle Mayıs ayında da düşürmesini istedi. Haberin ardından petrol vadelileri yükseldi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir