Home / News / HABER / Pompeo ve Pence, Türkiye’den sonra Yahudi varlığını ziyaret etti

Pompeo ve Pence, Türkiye’den sonra Yahudi varlığını ziyaret etti

Türkiye’yle ABD arasında varılan uzlaşı sonrası gözler, Suriye’nin kuzeyindeki askeri harekatı şiddetle kınayan Yahudi varlığının tepkisine çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Ankara’dan sonra soluğu işgal altındaki bölgede aldı.

Dünya Suriye’nin kuzeyine yapılan askeri operasyon sonrası Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmayı konuşurken, bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Yahudi varlığı önemli bir misafirini ağırladı.

Ben Gurion Havalimanı’nda ABD’nin Siyonist Büyükelçi David Friedman tarafından karşılanan Pompeo, ayağının tozuyla paylaştığı tweet’te “İsrail’’de olmak güzel, bölgesel gelişmeler ve tehditlerin yanı sıra ABD’nin en yakın müttefiki ve ortağının güvenliğinin dahil olduğu bir dizi önemli meseleyle ilgili görüşmeler yapmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Amerikan askerlerini Suriye’nin kuzeyinden çıkarma kararı alan Trump yönetiminin “Ortadoğu’dan çekilmesi” nedeniyle birçok Siyonistin korku yaşadığı bir sırada Siyonistlerin Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yaptığı görüşmedeyse iki ülke arasındaki yakın bağları bir kez daha tasdik etti.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Pompeo, “iki ülke arasındaki ilişkinin hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu” kaydederken, görüşmelerde İran’a karşı koyma yöntemlerini ve dünyanın Ortadoğu’da yüz yüze geldiği tüm zorluklara karşı ortak mücadele vermeyi ele aldıklarını ifade etti.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir