Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Hizb-ut Tahrir Sudan Vilayeti: Ülkemizin Sömürgeci Kâfirlerin Talimatıyla Yönetilmesi Utanç Verici Değil Mi?

Hizb-ut Tahrir Sudan Vilayeti: Ülkemizin Sömürgeci Kâfirlerin Talimatıyla Yönetilmesi Utanç Verici Değil Mi?

ABD’nin Sudan Özel Elçisi Donald Booth, Salı günü askeri konsey üyeleriyle yaptığı görüşmede, ülkede “demokratik geçişi” sağlamak için bir yıl içinde seçim yapılmaması çağrısında bulundu. Konsey üyesi Orgeneral Yaser El Ata, Özel Elçiye Özgürlük ve Değişim Güçleri’nin Yasama Meclisi’ni ele geçirmelerini istemediklerini söyleyerek, egemenlik konseyinde eşit temsile karşı olmadıklarını vurguladı. [26.06.2019 Ahbaru’l Yevm] Öte yandan ABD Özel Elçisi, “uluslararası toplumun” Sudan ile yeniden işbirliğine dönmesini sivil yönetime geçişe bağladı.

Bu talihsiz görüşme Hizb-ut Tahrir / Sudan Vilayeti’nin, ülke ve halkın işlerini ajanları aracılığıyla ABD’nin yönettiği uyarılarını teyit ediyor. Şimdi de askeri konsey, Amerika’dan aldığı talimat ile El Beşir’in biyografisini canlandırıyor. El Beşir’in kötü akıbetinden öğüt almıyor! El Beşir, öfkeli insanlar sokaklara dökülene kadar ABD’ye sadık ve hizmetkâr biriydi. Hizb-ut Tahrir / Sudan Vilayeti, El Beşir hükümetini, daha doğrusu tüm Sudan halkını Amerikan tuzaklarına karşı uyarmıştı. Amerika, sömürgeci bir devlettir. Emirlerini uygulayacak, çıkarlarına hizmet edecek birilerini bulduğu sürece bir ajanının devrilişine ya da bir ülkenin çöküşüne üzülmez.

ABD Özel Elçileri, (çıkarımız için) gelmezler ve iddia edildiği gibi sorunlarımızı çözmek için çalışmazlar. Böyle düşünen biri ya suç ortağıdır ya da naif ve kandırılmış biridir. Çünkü Amerika sömürgeci bir devlettir ve sadece kendi çıkarlarını umursar. Bağımsızlığından sonra güneydeki devletçiği koruyup kollayan kişinin (Booth) özel elçi olarak seçilmesi utanç verici ve rezalet değil mi? Şimdi de hangi felakete maruz kalacağız acaba? Amerika, Sudan’da seküler bir devlet kuran ve federalizm adına altında Sudan’ı parçalayan ulusal diyaloğun mimarı değil mi? Talimatlarıyla ülkeyi kriz ve felakete sürüklemedi mi? Dünyanın gıda sepeti olarak kabul edilen bir ülkenin ekonomisi çökmüş durumda. Amerika, Müslümanların iyiliğini düşünmez. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

مَّا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَلاَ الْمُشْرِكِينَ أَن يُنَزَّلَ عَلَيْكُم مِّنْ خَيْرٍ مِّن رَّبِّكُمْ Ehli Kitaptan kâfirler ve putperestler de Rabbinizden size bir hayır indirilmesini istemezler.[Bakara 105] El Beşir sonrası yeni bir ajan yaratmak istiyor. Miadı dolunca da onu dipsiz çukura atacaktır. ABD’nin Sudan’a uyguladığı ekonomik ambargoyu kaldırması konusunda iyimser olduğunu söyleyen El Beşir, ABDnin ekonomik yaptırımları kaldırılmasını, Trump döneminde ilişkilerin gelişmesi için bir başlangıç olacağını umuyoruz.demişti. [22.01.2019 Es Sudan gazetesi] Peki, şimdi El Beşir nerede?

Sudan halkı, devrik El Beşir sonrası sömürgeci yabancı müdahaleye engel olmak,  sömürgeci Batı ve elçilikleriyle bağlantılı olan siyasi ortamı deşifre etmek zorundadır. Allah Subhânehu ve Teâlâ böylesi kimseler hakkında şöyle buyurdu:

فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ
Kalplerinde hastalık olanların, “Bize bir felaket gelmesinden korkuyoruz” diyerek onlara koştuğunu görürsün.[Maide 52] Ve zulmü ortadan kaldıracak, tüm sorunlarımızı çözecek, Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafeti kuracak gerçek bir değişim için çalışmalıdır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
“Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız- onu Allah’a ve Rasûl’e götürün; bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.” [Nisa 59]

İbrâhîm Usmân [Ebu Halîl] حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Sudan Vilayeti Resmi Sözcüsü

 

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Sudan Vilâyeti
Medya Bürosu

Adres Bilgileri ve Web Sitesi
21 October Street, Imarat al-Vaqf, Ground Floor, East Khartum / Sudan 
Telefon: +(249) 0912 24 01 43 – 0912 37 77 07
http://www.hizb-sudan.org/

H. 24 Şevval, 1440

M. 27 Haziran 2019

 

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir