Home / News / HABER / GÜNCEL / Hukuksuzluk Ne Zaman Haber Olur?

Hukuksuzluk Ne Zaman Haber Olur?

Filistin’deki gözaltıları haberleştirme, gündemleştirme konusunda gayet atak davranan iktidar medyası, ne hikmetse bu ülkede İslami kimliklerinden ötürü 78 kişiye verilen toplam 450 yıl hapis cezasını görmezden gelebiliyor! 

Hizbut Tahrir üyesi olmakla suçlanan 78 kişi hakkında Yargıtay’ın verdiği onama kararı tahmin edildiği üzere yazılı ve görsel medyada neredeyse hiç gündem olmadı. Dün konuyla ilgili Mazlumder’de düzenlenen basın toplantısı da basının konuya ilgisini çekmeyi başaramadı.

Laik-Kemalist medyanın düşman olarak gördüğü insanların cezaya çarptırılmasından ötürü rahatsızlık duyması zaten söz konusu olamazdı. Bu yüzden her fırsatta düşünce özgürlüğünün, örgütlenme özgürlüğünün ihlal edildiğine dair yayınlar yapmayı çok seven bu kesim için İslami kimlikli muhaliflerin uğradıkları hukuksuzluğu görmeleri zaten beklenemezdi.

Yazık ki iktidar medyasının da tutumu farklı olmadı! İslami camiaya hitap etme iddiasında olan pek çoğu da dahil olmak üzere iktidara yakın duran medya organlarının hiçbiri bu konuyu görmediler, okuyucu ve izleyicilerinde de duyurmadılar, göstermediler. Anlaşılan o ki, iktidar için eksi puan olacağını düşündükleri bu konuyu yok saymayı tercih ettiler.

Oysa ortada açık bir hukuksuzluk var. Dönemler değişse de zulüm çarkı acımasızca ezmeye devam ediyor. Ama Kudüs’te gözaltına alınan kardeşlerimizi haberleştirme konusunda gayet iştahlı medya kuruluşlarımız yanı başlarındaki hukuksuzluğun üzerini öretmeyi tercih ediyorlar. Ve ondan sonra da çıkıp samimiyetten, dürüstlükten, vicdandan bahsedebiliyorlar. Ne ayıp!

Haksöz Haber

Ayrıca...

[12 Kasım 2019] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendiriyor… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir