Home / News / HABER / DAVA / Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları ziyaretlerde Hilafet’i gündeme getirdikleri için 7 Müslüman bu sabah evlerine yapılan baskın ile gözaltına alındılar.

Geçtiğimiz hafta salı günü aynı sebeple Şanlıurfa’da yazar, eğitmen ve esnaflardan oluşan 11 kardeşimiz gözaltına alınmış ve günler süren gözaltı sonrası dün serbest bırakılmışlardı. Bu kardeşlerimizin serbest bırakılmasının üzerinden daha bir gün geçmedi ki bu sefer Gaziantep’te Hilafet isteyen Müslümanlar üzerinde aynı baskı ve zulüm kendini gösterdi.

Gözaltına alınan kardeşlerimizin suçu Köklü Değişim Dergisi Mart sayısını Müslümanlara ulaştırmak, yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde Köklü Değişim Dergisi ile Hilafet konusunu gündem yapmaktan başka bir şey değil. Gözaltına alınan kardeşlerimizin isimleri şöyle: Zeynel Akdemir, Sedat Albayram, Celil Albayram, Erol Ercan Seven, Ercan Mercan, İbrahim Halil Deniz, Ramazan Kaplan

Köklü Değişim Dergisi olarak kardeşlerimizin bir ana önce serbest bırakılmalarını, bu tür baskı ve itibarsızlaştırma çalışmalarına yönelik kamuoyunun tepki vermesini talep ediyoruz.

Gelişmelerden kamuoyunu haberdar edeceğiz.

#HilafetİstemekSuçDeğildir

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

BBC TÜRKÇE, HİZB-UT TAHRİR TÜRKİYE MEDYA BÜROSU BAŞKANI MAHMUT KAR İLE RÖPORTAJ YAPTI

BBC Türkçe Servisi Hizb-ut Tahrir ile ilgili detaylı bir dosya haber yaptı. Haberde, Hizb-ut Tahrir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir