Home / News / HABER / DÜNYA / El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortadan kalkması için birlikte dua etti.

El-Ezher ve Vatikan arasında imzalanan Dünya Barışı ve Birlikte Yaşamak İçin İnsan Kardeşliği Belgesi’nin hedeflerine ulaşması için oluşturulan Üst Kurul tarafından yapılan çağrı sonucunda Dr. Tayyib ve Papa Franciscus bir araya gelerek “Salgının ortadan kalkması, Allah’a yakınlaşmak ve insanlık için” dua etti.

Ezher Şeyhi Dr. Tayyib tarafından yapılan açıklamada, “Çağrı, uluslararası çapta liderler, krallar, devlet başkanları, başbakanlar, müftüler, dini liderler, siyasi ve medya mensupları, halk ve prestijli eğitim kurumlarından destek ve ilgi gördü” ifadelerine yer verildi.

Papa Francisus resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm dini geleneklerin mensupları olarak hepimiz kardeşiz, İnsan Kardeşliği Yüksek Komitesi tarafından düzenlenen dua, tövbe ve oruç günün de birleşiyoruz. Tanrı’nın bize acımasını, bu trajedi ve salgını yok etmesini diliyoruz. Ayrıca savaş, açlık, eğitimsiz kalan çocuklar gibi diğer bela ve salgınları ortadan kaldırmasını diliyoruz. Hepimiz kardeş olarak bir araya geldik bunları diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dr. Tayyib, “İnsan Kardeşliği Yüksek Komitesi’nin çağrısı, her şeyin gücünü elinde bulundurana yönelmek için yapılan samimi bir çağrı. Üzerimizdeki bela bulutlarını (koronavirüs) dağıtması, kullarını bunun etkisinden kurtarması için dua ve namazla yakarmak için içten davettir. Koronavirüs nedeniyle tüm dünyayı Alemlerin Rabbi’ne yönelerek dua edip ona yaklaşmaya davet ediyoruz. Tüm insanlığı, herkes için adalet, barış, birlikte yaşama ve eşitlik değerlerini yeniden tesis etmek için halklar arasındaki ortak bağı teşvik ediyoruz” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir