Home / News / HABER / Avustralya askerlerinin Afganistan’da sivilleri infaz ettiği görüntüler ortaya çıktı

Avustralya askerlerinin Afganistan’da sivilleri infaz ettiği görüntüler ortaya çıktı

Avustralya ordusuna bağlı güçlerin Afganistan’da sivilleri öldürdüğü anlara dair görüntüler sosyal medyada servis edildi.

Paylaşılan görüntüler kamuoyunda büyük bir infiale sebep oldu.

Avustralya özel birliklerinin savaş suçu

Paylaşılan görüntülerdeki askerlerin, Avsutralya ordusunun önde gelen özel birliklerinden Özel Hava Servisi Alayı’na bağlı olduğu bildirildi.

2012 yılının Mayıs ayında, Afganistan’ın güney kesimindeki Uruzgan ilinin bir köyünde kaydedildiği aktarılan görüntülerde Avustralya askerlerinin sivil alanlarda işlediği savaş suçları yer alıyor.

Askeri helikopterden inen askerler, 25 yaşlarındaki Afgan köylü Dad Muhammed’e önce özel eğitimli bir köpekle saldırıyor.

Buğday tarlasında çalışmakta olan Muhammed’i etkisiz hale getiren askerlerden biri, yakın mesafeden piyade tüfeğiyle ateş ederek onu öldürüyor.

Avustralya askeri, Muhammed’e ateş etmeden önce diğer askerlere argo tabirlerle ve alaylı bir ifadeyle “Bu ….’yı öldürmemi istiyor musun?” şeklinde soruyor.

Avustralya ordusu olaya dair soruşturmasında askerin, durumun bir “meşru müdafa” olduğunu söylediğini belirtti.

Söz konusu askerin halen özel birlikler içerisinde faaliyet gösterdiği ifade edildi.

Afganistan’da ABD öncülüğündeki yabancı güçler, sivil alanlara yönelik bombardımanlar ve sivillerin hedef gözetilerek öldürülmesi gibi savaş suçlarından sorumlu tutuluyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir