Home / News / HABER / DÜNYA / Biden: ABD Başkanı olursam “İsrail” elçiliği Kudüs’te kalacak

Biden: ABD Başkanı olursam “İsrail” elçiliği Kudüs’te kalacak

ABD’li Demokrat Başkan adayı Joe Biden, seçildiği takdirde Yahudi varlığının büyükelçiliğini yerinde bırakma vaadinde bulundu.

Ayrıca, Doğu Kudüs’teki ABD konsolosluğu yeniden açma ve iki devletli çözümü uygulanabilir kılmak için çaba harcama sözü verdi.

Eski Başkan Yardımcısı Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliği Tel Aviv’den taşıma konusunda attığı adımdan ötürü üzüntü duyduğunu ifade etmişti. Biden, büyükelçiliğin Ortadoğu’da bir barış anlaşmasına varılmadan önce ‘yerinden taşınmaması gerektiğini’ söyledi.

AFP’nin haberine göre Biden, internette yapılan bağış toplama etkinliği sırasında yaptığı açıklamada, “Artık bu oldu, seçilirsem elçiliği yeniden Tel Aviv’e taşımayacağım. Fakat Filistinlilerle yeniden diyalog başlatmak için Doğu Kudüs’teki ABD Konsolosluğu’nu yeniden açacağım. Yönetimim, her iki tarafı iki devletli çözüm beklentilerini canlı tutuma girişimlerini teşvik edecek ” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir