Home / News / HABER / YORUM-İKTİBAS / Mahmut Kar: ‘Bu Darbe Girişimi Bize Neyi Gösterdi?’

Mahmut Kar: ‘Bu Darbe Girişimi Bize Neyi Gösterdi?’

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar, Facebook hesabı üzerinden “Bu Darbe Girişimi Bize Neyi Gösterdi?” başlıklı açıklama yayınladı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye medya Bürosu Başkanı Sayın Mahmut Kar, Facebook hesabı üzerinden “Bu Darbe Girişimi Bize Neyi Gösterdi?” başlıklı 15 maddelik açıklama yayınladı.

İşte o açıklama;

Bu Darbe Girişimi Bize Neyi Gösterdi?

1- Halkın güvenliğinin emanet edildiği TSK’nın içinde, halka namlusunu çevirecek ve halkı vahşice katledecek nice katiller varmış gördük.

2- Öz kaynaklarımızla alınan jetler terör destekçisi İsrail, Rusya ABD ve Batı’ya değil kendi polis ve halkına bomba yağdırırmış gördük.

3- TR’nin daimi müttefiki olan ABD, darbe olunca kendi çıkarları için sivil hükümet ve demokrasiyi hiçe sayarak dostu TR’yi satabilirmiş gördük.

4- TR’nin Demokrasi diye diye yıllarca içine girmek istediği AB, Türkiye’deki darbe girişimini sinsice takip edip vaziyete göre tavır alırmış gördük.

5- Sömürgeci güçler tam ve açık destek vermediği sürece Türkiye’deki kukla güçlerin darbe gerçekleştiremeyeceğini gördük.

6- Ak Parti ve Erdoğan ile yıllarca birlikte çalışan ve Amerika’nın kullandığı “Paralelciler”i İngilizci cuntacıların bile kullandığını gördük.

7- Müslümanlara yıllarca terörist yaftası vurarak yargılayan ve AKP tarafından baş üstünde tutulan “Paralelci” hukukçuların bugün terörden yargılandığını gördük.

8- Darbecilerin arkasında olan İngiltere ve darbeyi izleyen ABD’yi dost edindiği sürece Türkiye’nin büyük devlet olamayacağını gördük.

9- Açık destek versin vermesin, ABD ve Batı’nın darbe girişimleri ile Türkiye’yi ve TSK’yı zayıflattığını ve prestijini sarstığını gördük.

10- Bu darbede akıtılan kanların ne İngiliz nede Amerikalıların kanı değil Müslümanların kanı olduğunu gördük.

11- Halkın gücüne güvenmeyip demokratik iktidarlar ve sistemlerden medet uman kişilere, tanklara göğsünü siper ederek halkın nasıl cevap verdiğini gördük.

12- Meydanlarda “Allahu ekber Allahu ekber” diyerek darbeye karşı duran Müslümanların Kemalist ve laiklere karşı öfkesini gördük.

13- Darbe girişimini engelleyen halkın başarısını “Demokrasinin zaferi” olarak göstermek isteyenlerin kirli düşüncelerini gördük.

14- İslami duygu ve şuura sahip bu halkın, Allah’ın hükümleri ile yönetip adalet ve ihsan ile siyaset edecek Raşidi Hilafeti nasıl koruyabileceklerini gördük.

15- Son olarak, çok yakında Hilafetin gölgesi altında Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in sancağını Müslümanlar dalgalandıracaklar, bunu da inşallah göreceğiz.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar

kokludegisim

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir