Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep yeniden kuşatıldı

Halep yeniden kuşatıldı

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin, yoğun çatışmaların sürdüğü Halep’in merkezini yeniden kuşattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed güçleri, devam eden çatışmalar sonrası kentin güneyindeki topçu birliği ve yanındaki askeri kışlaların denetimini sağlayarak kenti güneyden kontrol altına aldı ve kent merkezi kuşatma altına girdi.

Bölgedeki çatışmalar devam ederken, Rus ve rejim savaş uçaklarının Şam yönetimine bağlı güçlere hava desteği verdiği belirtildi.

Rejim güçleri Temmuz’da, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti. Ağustos ayında karşı saldırıya geçen muhalifler de Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip topçu okulu, silahlandırma külliyesi ile Beyanat Külliyesi’nin kontrolünü ele geçirerek kuşatmayı kırmıştı.

Halep’te yine varil bombalı saldırı

Halep’te rejim güçlerinin varil bombalı saldırısında üç sivil hayatını kaybetti

Suriye ordusuna ait helikopterin Halep’te muhaliflerin kontrolündeki semtlere varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu 3 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye’deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suriye ordusuna ait bir askeri helikopter Halep’te yönetim karşıtlarının denetimindeki Ensari, Sukkeri ve Amiriye semtlerinde yerleşim alanlarına varil bombasıyla saldırdı.

Olayda 3 sivil hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı, çok sayıda evde hasar meydana geldi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir