Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep’te yerleşim yerine hava saldırısı: Yedi ölü

Halep’te yerleşim yerine hava saldırısı: Yedi ölü

Suriye’nin kuzeyindeki Halep kentine bağlı Takad beldesinde yerleşim yerine düzenlenen hava saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi

Halep’teki sivil savunma yetkililerinden Necip Ensari, yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, Halep’in batı kesimlerindeki Takad beldesinde muhaliflerin kontrolündeki yerleşim yerine düzenlediği saldırıda 7 sivilin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıda 7 evin tamamen yıkıldığını ifade eden Ensar, ”Rus uçağının bombaladığı Takad beldesinde ekiplerimiz enkaz altında kalanlara ağır iş makineleri kullanarak ulaşmaya çalışıyor. Enkaz altında kaç kişinin kaldığını bilemiyoruz.” dedi.

“KENTTE BOMBALANMAYAN YER KALMADI”

Halep’te yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelerin 20 günden bu yana yoğun bir şekilde bombalandığını hatırlatan Ensari, şunları kaydetti:

”Kentte şimdiye kadar ölenlerin hepsi sivil. Sivillerin çığlıkları semayı titretirken uluslararası kamuoyu, Halep’teki saldırıları maalesef seyrediyor. Kentte bombalanmayan bir yer kalmadı.”

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir