Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Cakarta’da Yüzbinleri Meydanlara İndirdi

Hizb-ut Tahrir Cakarta’da Yüzbinleri Meydanlara İndirdi

Endonezya’daki gösteriler sonuç verdi. Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamber’e hakaret eden Cakarta valisi ‘Ahok’ hakkında cezai işlem uygulanıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamber’e hakaret eden Cakarta valisi ‘Ahok’  halkın yoğun tepkisine neden olmuş, Hizb-ut Tahrir Endonezya hareketinin çağrısı ile her Cuma namazı sonrası başkent Jakarta sokakları protesto gösterilerine sahne olmuştu. Ahok’un ettiği hakaretler sonrası özür dilemesi halkın öfkesini dindirmedi.

Ahok’u hedef alan gösteriler daha sonra Devlet Başkanı Joko Widodo’ya dönünce, Ahok hakkında cezai işlem devreye sokuldu. Hizb-ut Tahrir Endonezya hareketinin çağrısı ile 4 Kasım Cuma günü Vali Ahok’un çalışmalarını yürüttüğü valilik binasına toplanan Yüzbinler Devlet Başkanı aleyhine sloganlar atarak, İslami yönetim şekli olan Hilafet’in tekrar kurulmasını talep etti.

Protestolarda Hizb-ut Tahrir Endonezya Sözcüsü İsmail Yusanto konuşma yaparak Vali Ahok ve Endonezya Devlet Başkanı Widodo’ya seslendi. Yusanto; “Bugün burada toplanan yüzbinler Hz.Peygambere ve onun emaneti Kur’anı-ı Kerime sahip çıkıyor. Yarın onun yönetimi olan Hilafeti İkame etmek için yine meydanlarda olup İslam Devleti’ne sahip çıkacaklardır.” dedi.

kokludegisim

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir