Home / News / HABER / İran Dışişleri Bakanı: Ruhani, Trump ile görüşmeye hazır

İran Dışişleri Bakanı: Ruhani, Trump ile görüşmeye hazır

İran’ın dini lideri Hamaney, ABD ile “hiçbir seviyede” görüşme gerçekleştirilmeyeceğini söylemişti

İran Dışişleri Bakanı Cavid Zarif, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Washington-Tahran hattındaki gerilim ABD’nin İran’ı Suudi Arabistan’daki Aramco tesislerine yapılan saldırıdan sorumlu tutmasının ardından tırmanmışken, Zarif gerilimi azaltamaya hazır olduklarına işaret etti.

CNN’den Christiane Amanpour’a konuşan Zarif, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları kaldırması durumunda onlara nükleer tesislerini kalıcı olarak gözleme izni vereceklerini söyledi. İran Dışişleri Bakanı, “Başkan Trump gerekeni yapmaya hazırsa Ruhani de onunla görüşmeye istekli” dedi.

Zarif, “Zeytin dalı hep masadaydı, ama şimdi tekrar gösteriyoruz dedi. Ruhani de Trump da bu hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta olacak.

Geçen hafta İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD ile hiçbir seviyede görüşme gerçekleştirmeyeceklerini belirtmişti.

Suudi Arabistan’daki Aramco tesislerine yapılan saldırıyı Husilerin üstlenmesine rağmen Washington ve Riyad, saldırılardan İran’ı sorumlu tuttu. ABD’den birçok defa gerekirse İran’ın vurulabileceğine dair açıklamalar yapılmıştı.

T24

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir