Home / News / HABER / Siyonist askerler Gazze sınırında 63 Filistinliyi yaraladı

Siyonist askerler Gazze sınırında 63 Filistinliyi yaraladı

“İsrail” askerlerinin, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere müdahalesinde, 32’si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişi yaralandı.

Gazze sınırındaki Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere müdahale eden Yahudi varlığının askerleri, 32’si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişiyi yaraladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail” askerlerinin, Gazze’nin doğu sınırında barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde, 32’si gerçek mermiyle olmak üzere 63 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralıların durumuna ilişkin ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

Gazze sınırında her hafta cuma günü sınıra yakın 5 noktada düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine, bu hafta “el-Aksa ve esirleri” adı verildi.

Filistinliler, 30 Mart 2018’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin doğusundaki “İsrail” sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

Yahudi varlığının askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine ateş açıyor. Filistinlilerin, Mart 2018’den beri devam eden barışçıl gösterilerine, zalim askerlerin müdahalesi sonucunda, şu ana kadar 200’den fazla Filistinli şehit oldu.

AA

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir