Home / News / HABER / Jerusalem Post: “Şaşırmayın, Donald Trump bağımsız bir Kürt devletini tanıyacak”

Jerusalem Post: “Şaşırmayın, Donald Trump bağımsız bir Kürt devletini tanıyacak”

Siyonist yazar, “Başkan Trump’ın bağımsız bir Kürt devletini tanımadan önce Türkiye’ye istediklerini verdiğini düşünüyorum” iddiasında bulundu.

YPG’nin Türkiye-Suriye sınırından 30 kilometre güneye çekilmesini hüküm altına alan Soçi mutabakatının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kürtleri bölgede yalnız bıraktığı” söylemine, Yahudi varlığı gazetesi Jerusalem Post yazarından farklı bir yorum geldi.

Mike Evans, “Şaşırmayın, Donald Trump bağımsız Kürt devletini tanıyacak” başlıklı yazısında, “ABD Başkanı’nın Kürt egemenliğini ve devletini tanıma planı yaptığına inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Medyanın çılgına döndüğünü ve Trump’a “Türkiye’nin, Kürtlerin işgal ettiği Suriye topraklarını kontrol etmesine izin veren kararı” nedeniyle saldırdığını savunan Evans, “Donald Trump’ı gerçekten anlayan birkaç kişi var. Savunma ve yurtseverlik konusunda bu kadar güçlü bir başkanın, bizim bilmediğimiz bir şeyi bilerek böyle bir karar alması mümkün” dedi.

Trump’ın Kudüs’te kendisinin astığı ve üzerinde ABD Başkanı’nın 2016 seçimlerinde kampanya sloganı olan “Amerika’yı yeniden harika yap” sözünden hareketle “Trump “İsrail’’i yeniden harika yap” yazan 220 devasa panoyla karşılandığını aktaran Evans, “Başkan bir Siyon dostu. Bunu neden yaptın? Kudüs’ü tanımıyor ki’ dendiğini birçok kez duydum. Sadece gülümsedim ve soranlara ‘Donald Trump’ı tanımıyorsunuz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir