Home / News / HABER / Rejim Zindanlarında 14 Binden Fazla Suriyeli İşkenceyle Öldürüldü

Rejim Zindanlarında 14 Binden Fazla Suriyeli İşkenceyle Öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) raporuna göre, katil Esed rejiminin zindanlarında bulunan 14 binden fazla Suriyeli, 72 farklı işkence metoduyla katledildi.

SNHR raporunda, Esed rejiminin zindanlarda bulunan binlerce Suriyeli sivile işkence yapması sonucu 14 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Raporda sadece resmi kayıtların incelendiği belirtilerek gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu bildirildi.

SNHR, 8 yıl süren savaşta rejim zindanlarında kalmış sivillerin aileleri ve eski mahkumlarla görüşerek bu veriyi elde ettiğini kaydetti.

Rejim, hapiste bulunan mahkumlara kaynar su dökmek, vücutlarına kimyasal madde dökmek, el ve ayak parmaklarını penseyle sökmek gibi birçok insanlık dışı işkenceyi yaptı. Buna ek olarak, rejim işkenceye maruz kalanları hijyenik olmayan ortamlara bırakarak ölüme terk ediyor.

Ayrıca zindanda bulunan kadınlara cinsel istismar dahil her türlü işkenceyi yapan şebbihalar, hapishanelere düşen her insana fiziki ve psikolojik işkence yapıyor.

SNHR, Mart 2011’den bu yana 1 milyon 200 bin kişinin rejim zindanlarında tutuklu olduğunu, 130 binden fazla kişinin gözaltılar sonucunda kaybolduğunu belgeledi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir