Home / News / HABER / DÜNYA / Trump’tan Türkiye açıklaması: “Herhalde hatırlatmama gerek yok”

Trump’tan Türkiye açıklaması: “Herhalde hatırlatmama gerek yok”

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, “Türkiye, Kürtlere güvenli bölge olarak adlandırılan alanlardan ayrılırken ateş açmaması gerektiğini tamamen anladı. İhlal durumunda büyük ölçekli yaptırımlar olacağını tekrarlamama gerek yok” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından güvenli bölge ile alakalı bir açıklama yaptı.

Trump, Twitter’dan yayımladığı mesajda, “Türkiye, Kürtlere güvenli bölge olarak adlandırılan alanlardan ayrılırken ateş açmaması gerektiğini tamamen anladı. İhlal durumunda büyük ölçekli yaptırımlar olacağını tekrarlamam gerekmiyor. İyi gidiyor! DAEŞ’i Kürtler emniyete alırken Türkiye de yedek destek olarak hazır” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı tweetin devamında “ABD’nin refahı Kasım 2016’dan beri trilyonlarca dolar kazandı. Tüm diğerleri aşağı gitti. Bizim gücümüz ekonomiktir, yeniden inşa edilen Ordumuzu kullanmak zorunda kalmamızdan önce çok daha iyi bir alternatiftir. Petrol güvenceye alındı. Askerlerinizi bölgeyi terk etti ve başka yerlere gitmek için Suriye’den ayrılıyor. Sonra EVE GELİYORLAR! Bizim orada sadece 30 günlüğüne olmamız gerekiyordu, bu 10 yıl önceydi. Bu 20 yıldır Ortadoğu’yu yanlış adlandıran uzman kılıklı salaklar anlaşmadan ne elde ettiğimizi sorduğunda, basitçe diyorum ki, petrolü ve askerlerimizi eve geri getiriyoruz. Deaş emniyete alındı.” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir