Home / News / HABER / Ankara’da Eylem Yapan Furkan Vakfı Üyelerine Müdahale: 21 Gözaltı

Ankara’da Eylem Yapan Furkan Vakfı Üyelerine Müdahale: 21 Gözaltı

Ankara’da kitlesel basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Vakfı üyeleri, Alparslan Kuytul resminin işlendiği atkılarını çıkarmadıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar.

Ankara’da “Furkan Vakfı’nın 25. Yıldönümü” konulu basın açıklaması gerçekleştiren vakıf üye ve gönüldaşları, boyunlarındaki “Alparslan Kuytul’a özgürlük” yazılı atkıları çıkarmadıkları gerekçesiyle emniyet tarafından ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Vakfa yakın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan bilgilere göre, aralarında 9 kadının da bulunduğu 21 kişinin, basın açıklamasının ardından öğlen namazını eda etmek için camiye gittikleri esnada gözaltına alındıkları belirtildi.

Özgür-Der: Basın Açıklaması En Temel Haklardan Birisidir

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Özgür-Der, Ankara emniyetine tepki gösterdi.

Özgür-Der’in Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada “Basın açıklaması en temel haklardan birisidir. Ankara Emniyeti yaptığı müdahale ve gözaltılarla bu hakkı açık bir şekilde çiğnemiştir… Ankara Emniyeti’nin ortaya koyduğu bu görüntüler insan hakları ve hukuk adına utanç vericidir.” denildi.

Haksöz Haber

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir