Home / News / HABER / “Arakanlı Müslümanlara yönelik işkence ve tecavüzler Myanmar’ın devlet politikası olabilir”

“Arakanlı Müslümanlara yönelik işkence ve tecavüzler Myanmar’ın devlet politikası olabilir”

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Arakanlı Müslümanlara yönelik işlenen suçların, Myanmar yönetiminin devlet politikası halini almış olabileceğini belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda yaptığı açıklamada, UCM yargıçlarının, 9 Ekim 2016’dan bu yana Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, hapis, işkence ve tecavüz de dahil olmak üzere “yaygın ve/veya sistematik şiddet eylemlerinin” işlenmiş olabileceğine inanmak için makul temellerin bulunduğunu kabul ettiğini belirtti.

Bu şiddetli saldırıların, Arakanlı Müslümanların sınır dışı edilmesine neden olduğunu belirten Bensouda, “(Saldırıların) Arakanlı Müslümanlara saldırmak için bir devlet politikası” şekline dönüşmüş olabileceğini kaydetti.

“Ordu mensupları ve bazı yerel sivillerce ortaklaşa işlendi”

Bensouda, çok sayıda kaynağın Arakanlı Müslümanlara yönelik işlenen suçlarda Myanmar yönetimi güçlerinin yoğun katılımı olduğunu aktardığına işaret ederek, “Myanmar ordu mensupları, güvenlik kuvvetleri ve bazı yerel sivillerin katılımıyla bu suçlar ortaklaşa işlendi” diye konuştu.

Arakan’da 2012 yılında Budistler Müslümanlara yönelik saldırılar başlatmış, saldırılar sonrası binlerce Müslüman hayatını kaybetmiş, ev ve iş yerleri de ateşe verilmişti.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir