Home / News / HABER / DÜNYA / ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İsrail’i hedef alan her eylemin karşısındayız

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: İsrail’i hedef alan her eylemin karşısındayız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail’in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatılması kararına sert tepki gösterdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Fatou Bensouda’nın verdiği karara tepki gösteren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Başsavcı bu eylemi gerçekleştirerek, mahkemenin soruşturmaya devam etme yetkisi hakkında ciddi yasal soruların bulunduğunu açıkça kabul etmiştir. Buna ve İsrail’i haksız yere hedef alan her türlü eylemin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

Filistin’i bağımsız bir devlet olarak görmediklerini belirten Pompeo, Filistin’in UCM de dahil olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşlara devlet olarak katılma hakkına sahip olmadığını savundu.

‘Saygı duyun’ çağrısı

Pompeo ayrıca, ABD ve İsrail’in UCM’ye üye olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“ABD olarak, UCM’nin Roma Statüsü’nün bir parçası olmayan taraflara karşı çıkarımda bulunmasına uzun zamandır itiraz ediyoruz. UCM’ye katılmayı seçen ulusların kararına saygı duyuyor ve buna karşılık olarak ABD ve İsrail’in buna katılmama kararına saygı duyulmasını istiyoruz. İsrail ile Filistinliler arasında kapsamlı ve kalıcı bir barış sağlanmasına derinden, sıkı ve tutarlı bir şekilde bağlıyız. Bu çatışmayı sonlandırmanın tek gerçekçi yolu doğrudan müzakerelerdir.”

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir