Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir Malezya Doğu Türkistan İçin Ayakta

Hizb-ut Tahrir Malezya Doğu Türkistan İçin Ayakta

Hizb-ut Tahrir Malezya, Doğu Türkistan’daki Müslümanlar için Çin Büyükelçiliği önünde basın açıklaması düzenleyip, Çin zulmünü protesto etti.

Malezyalı Müslümanlar, Çin zulmüne sessiz kalmadı. Hizb-ut Tahrir Malezya’nın düzenlediği basın açıklaması, Kuala Lumpur’daki Çin Büyükelçiliği önünde gerçekleşti.

Doğu Türkistan’daki kardeşleri için bir araya gelen Müslümanlar, ellerinde Tevhid bayraklarıyla Çin Büyükelçiliği önünde zulme karşı protesto gösterisi düzenledi.

Hizb-ut Tahrir Malezya Sözcüsü Abdul Hakim Osman Çin zulmünü anlatan basın açıklamasını okudu. Doğu Türkistan’daki zulümlere değinen Osman, Çin yönetiminin başka ülkelere sığınan Doğu Türkistanlı Müslümanların nasıl tehditle geri çağırıldığını, toplama kamplarındaki işkenceleri ve asimilasyon programlarını anlattı.

Osman ayrıca Malezya’ya sığınan 11 Doğu Türkistanlı Müslümanın açıklamalarını Çin zulmüne delil olarak gösterdi. Zulmün ortadan kalkması için Müslüman beldelerin ordularını hareket etmeye çağıran Abdul Hakim Osman, Raşid-i Hilafet ile sömürgecilerin hegemonyasının sona ereceğini, İslam beldelerinin huzura ve özgürlüğe kavuşacağını ifade etti. 

Ellerindeki belgeleri ve Çin zulmünü resmeden pankartları Çin Büyükelçiliği kapısına bırakan Müslümanlar olaysız bir şekilde dağıldı. 

Çin Zulmü

Komünist Çin yönetimi açık hava cezaevine dönüştürdüğü Doğu Türkistan’da Müslümanlara ibadet etmeyi yasaklıyor. Müslüman ailelerinin kızlarını Çinli erkeklere evlendiriyor. Organlarını çaldığı Müslümanları ailelerine teslim etmemek için cesetlerini yakarak yok ediyor.

Müslümanların evlerine yatılı Çinli memurlar gönderiyor. Toplama kamplarında işkenceye tabi tuttuğu Müslüman ailelerin çocuklarını yetimhanelerde Çinli gibi yetiştirip asimile etmek için eğitim veriyor. Ayrıca kanaat önderlerini, ozanları, alimleri, hafızları ve ileri gelenleri işkenceyle hücrelerde katlediyor.

İslam beldelerinin yöneticileri bu zulmü sürdüren Çin yönetimine ticari ve siyasi çıkarlar için susup alenen destek veriyor ya da bu zulmün olmadığını söyleyip halkını aldatıyor.

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir