Home / News / HABER / Netanyahu ve Pompeo, İran konusu ile Ürdün Vadisi’nin ‘ilhakını’ görüşecek

Netanyahu ve Pompeo, İran konusu ile Ürdün Vadisi’nin ‘ilhakını’ görüşecek

Siyonistlerin Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Portekiz’in başkenti Lizbon’da bir araya gelecek.

Lizbona’a hareketinden önce Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda basın mensuplarına konuşan Netanyahu, Pompeo ile yapacağı görüşmenin ana gündem maddesini İran’ın oluşturacağını belirtti. 
Netanyahu, görüşmede ayrıca Batı Şeria’daki Ürdün Vadisi’nin işgalci yahudi varlığına ilhakı, ABD ile Yahudi valığı arasında imzalanması planlanan Karşılıklı Savunma Anlaşması’nın da ele alacaklarını ifade etti.

İki günlük resmi ziyaret kapsamında Portekiz’e giden Netanyahu’nun Pompeo ile bu akşam çalışma yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor.

Netanyahu’nun Pompeo görüşmesi ısrarı

Siyonist basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, Lizbon’dan önce NATO Liderler Zirvesi’ne katılan Pompeo ile görüşmek için İngiltere’yi ziyaret etmeyi planladı.

Ancak bu plan, “lojistik sorunlar” ve “”İsrailli yetkililerin” Netanyahu’nun ziyaretini zamanında bildirmemesi nedeniyle” iptal edildi.

Basında, yolsuzluk dosyalarıyla başı dertte olan ve koalisyon hükümetini kurmayı başaramayan Netanyahu’nun Pompeo görüşmesiyle üzerindeki baskıyı az da olsa hafifletmeye çalışacağı yorumu yapılıyor.

Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü yaptıkları telefon görüşmesinde Siyonistlerin Ürdün Vadisi’ni “ilhakı” konusunu ele almıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 18 Kasım’da yaptığı açıklamada, “işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini” bildirmişti.

Netanyahu da 17 Eylül’de yapılan erken seçim öncesi, yeniden iktidara gelmesi halinde “kısa süre içinde” Batı Şeria’da yer alan Ürdün Vadisi’ni ABD yönetimiyle koordineli şekilde “”İsrail’e” ilhak edeceği” vaadinde bulunmuştu.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir