Home / News / HABER / İran: Nükleer anlaşmaya tamamen uymaya hazırız

İran: Nükleer anlaşmaya tamamen uymaya hazırız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ülkesinin ‘nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerine yeniden tamamen uymaya hazır olduğunu’ söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yayınlanan açıklamasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ülkesinin ‘nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerine tamamen uymaya hazır olduğunu’ söyledi. Reuters haber ajansına göre Arakçi, açıklamasında olası koşullara dair ayrıntı vermedi.

Tahran, ABD tarafından geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen bir operasyonla Bağdat Havalimanı yakınlarında aracında hedef alınan İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’in öldürmesinin ardından yayınladığı bir bildiride, nükleer anlaşma ile getirilen kısıtlamalara artık uymayacağını duyurdu.

Nükleer anlaşma krizi

İran hükümeti, geçtiğimiz Pazar günü, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadaki uranyum zenginleştirme oranı, depolayabileceği zenginleştirilmiş uranyum miktarı ve araştırma çalışmalarına nükleer anlaşma ile getirilen kısıtlamaların artık uygulanmayacağını bildirmişti.

Almanya, İngiltere ve Fransa, Süleymani’nin öldürülmesine rağmen, nükleer anlaşma konusunda İran ile diyalogu sürdürmek istediklerini vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının, İran ve ABD gerilimi ile Irak’taki gelişmeleri değerlendirmek için önümüzdeki Cuma günü olağanüstü toplantı yapması bekleniyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir