Home / News / HABER / DÜNYA / Trump: Afganistan’da savaşı bitirip eve dönmek için uğraşıyoruz

Trump: Afganistan’da savaşı bitirip eve dönmek için uğraşıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump ‘Afganistan’da birçoğu suçsuz yüz binlerce kişiyi öldürmek istemiyorum’ diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde son kez geleneksel ‘Birliğin Durumu’ (SOTU) konuşmasını yaptı. Konuşmasında 3 yıl önce ‘Amerika’nın geri dönüşünü’ başlattıklarına işaret eden Trump, işsizliğin, suçun ve yoksulluğun azaltılması, güvenin ve gelir düzeyinin artırılması gibi birçok konuda ciddi gelişme kaydettiklerini ve ekonomiyi güçlendirdiklerini söyledi.

Görev süresinde birçok konuda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, “Birliğimizin durumu hiç olmadığı kadar güçlü.” görüşünü paylaştı.

“Afganistan’da suçsuz yüz binlerce kişiyi öldürmek istemiyorum”

Trump konuşmasında, “Amerikalıların hayatlarını savunurken, Ortadoğu’daki Amerikan savaşlarını bitirmeye çalışıyoruz.” mesajı da verdi.

Afganistan’daki barış görüşmelerinin devam ettiğini belirten Trump, “Afganistan’da birçoğu suçsuz yüz binlerce kişiyi öldürmek istemiyorum. Diğer milletlere emniyet ajansı olarak hizmet etmek bizim görevimiz değil. Amerika’nın en uzun savaşını bitirmeye ve askerlerimizi evlerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir