Home / News / HABER / Afganistan’da Taliban mahkûmlarının serbest bırakılması ertelendi

Afganistan’da Taliban mahkûmlarının serbest bırakılması ertelendi

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ABD ile Taliban arasında varılan anlaşma sonucu aldığı Taliban mahkûmlarının serbest bırakılması kararı, belirsiz bir tarihe ertelendi.

Sputnik’in aktardığına göre; Afganistan Ulusal Güvenlik Şurası sözcüsü Cavid Faisal yaptığı açıklamada, dün serbest bırakılması planlanan Taliban mahkûmlarının isim listesinde daha çok inceleme yapılması gerekliliği nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Taliban’ın artık barışın önünü açmak için Afganistan hükümetiyle beraber çalışması gerektiğini vurgulayan Faisal, Afganistan’da kalıcı bir sorun ya da barışı seçme yetkisinin kendi ellerinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Sıddık Sıddıki de Taliban mahkûmlarının serbest bırakılmasının ardından tekrar savaşa gitmeyeceğine dair bir garantörün olması gerektiğinin altını çizdi.

ABD ile Taliban arasında varılan söz konusu anlaşmayla 14 Mart’tan itibaren bin 500 mahkûmun, Afganlar arası müzakerelerin başlamasıyla da her iki haftada bir 500 olmak üzere toplamda 5 bin mahkûmun serbest bırakılması takvime bağlanmıştı. 

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir